"De enige manier om te komen waar je wilt zijn, is te zijn waar je bent"
Anna Vali

 

Michael Ris

Van oorsprong ben ik fysiotherapeut. In de fysiotherapie praktijk kwam (en kom) ik regelmatig psychosomatische klachten tegen als gevolg van spanningen en stress. De kracht van het aanraken, dat iemand zich gehoord en gesteund voelt, heeft vaak meer effect dan de diverse fysiotherapeutische technieken Hierdoor raakte ik geïnteresseerd in de samenhang tussen lichaam en geest.

Ik wilde mij verder verdiepen in de relatie tussen lichaam en geest en kwam in mijn zoektocht uit bij de studie Haptotherapie te Berg en Dal. In 2006 ben ik in deze studie afgestudeerd. Ik ben geregistreerd bij de Vereniging Voor Haptotherapeuten.

Door mijn jarenlange ervaring als fysiotherapeut en haptotherapeut ben ik me bewust geworden van de kracht van de totale aanpak. Een mens is niet alleen maar een lichaam of een geest. Een mens is een geheel.

Ik ben goed in staat om te beoordelen welke zorg het beste tot zijn recht komt bij de cliënt. En door mijn samenwerkingsverband met diverse disciplines kan ik verwijzen naar collega’s waar cliënten snel terecht kunnen. In Amsterdam werk ik samen met psychologen en fysiotherapeuten.

  

Overtoom 570, 1054LN Amsterdam | T 0616445980 | E info@haptotherapiemris.nl
KvK 343485840000 | BIG- registratienummer 09049002104 | VVH registratienummer 507A