"De enige manier om te komen waar je wilt zijn, is te zijn waar je bent"
Anna Vali

 

Vereniging Van Haptotherapeuten

Definitie haptotherapie volgens de Vereniging Van Haptotherapeuten Klachten en gevoelens van onbehagen zijn vaak het gevolg van onze specifieke reactie op gebeurtenissen of situaties in ons leven. Een oorzaak van klachten kan zijn dat gevoelens of gedachten niet in overeenstemming zijn met het leven dat je leidt: je bent dan jezelf niet. Als gevolg van de klachten en patronen die je ontwikkeld hebt kan het contact met de ander, met je omgeving, bemoeilijkt zijn.

In de haptotherapie wordt voelbaar gemaakt waar en op welk moment je blokkeert of jezelf terughoudt. Eventuele blokkeringen in je gevoel komen bij de haptotherapie gemakkelijker los, zodat gevoelens die zijn weggestopt, herkend en verwerkt kunnen worden en vervolgens een plaats kunnen krijgen in je leven. Bij de haptotherapie geeft de aanraking informatie over je gevoelsleven. Het geeft inzicht in hoe je in het leven staat en over hoe je je hebt ontwikkeld.

Haptotherapie helpt bij het zoeken naar een eigen evenwicht, waardoor een gevoelsfundament van veiligheid, zelfvertrouwen en eigenheid ontstaat en je je eigen plaats in de wereld om je heen ontdekt. Hierdoor ben je beter in staat je eigen mogelijkheden en onmogelijkheden onder ogen te komen. Het gaat erom te ontdekken wie je in wezen bent en wat je bezielt. In plaats van toeschouwer te zijn neem je deel (participeer je). Je kunt jezelf zijn, wanneer je durft te voelen wat je bezighoudt en daar ook zoveel vertrouwen in hebt dat je ernaar gaat leven.

  

Overtoom 570, 1054LN Amsterdam | T 0616445980 | E info@haptotherapiemris.nl
KvK 343485840000 | BIG- registratienummer 09049002104 | VVH registratienummer 507A