"De enige manier om te komen waar je wilt zijn, is te zijn waar je bent"
Anna Vali

 

Wat is haptotherapie

Haptotherapie is een vorm van therapie die je meer bewust maakt van je zelf. Je leert door middel van aanrakingen, gesprekken en andere ervaringsoefeningen te luisteren naar je gevoel en eventuele reacties van je lichaam.

Haptotherapie stimuleert het bewust worden van gedachten, gedrag en gevoel in verschillende situaties. Hierdoor zal je jezelf beter begrijpen. Je zal beter voor jezelf kunnen zorgen en je zal makkelijker keuzes kunnen maken.

Door haptotherapie kun je gaan herkennen dat je je in sommige situaties bijvoorbeeld gespannen, verdrietig of teruggetrokken voelt. Je leert dat deze gevoelens ook bij jou horen. Je gaat samen met de therapeut op zoek naar wat je nodig hebt om je “goed” te voelen. Vervolgens ga je op zoek naar een manier hoe je dat (wat je nodig hebt) het beste kunt gaan ervaren in jouw omgeving.

 

“Door middel van haptotherapie word ik me bewuster van de spanningen in mijn lijf die ik onbewust toelaat op momenten dat ik stress of onzekerheden ervaar.” klik hier voor cliëntenervaringen“.

  

Overtoom 570, 1054LN Amsterdam | T 0616445980 | E info@haptotherapiemris.nl
KvK 343485840000 | BIG- registratienummer 09049002104 | VVH registratienummer 507A